JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras (OCHA) pranešė, kad Izraelis paskelbė žemėlapius su naujomis, apie 20 proc. Kan Juniso apimančiomis teritorijomis, kurias numatyta evakuoti.

Prieš karą ten gyveno daugiau nei 110 tūkst. žmonių, nurodė OCHA ir pridūrė, kad ten taip pat įkurtos 32 prieglaudos, kuriose glaudžiasi daugiau nei 140 tūkst. Gazos Ruožo viduje perkeltų žmonių, iš kurių didelė dalis buvo perkelta iš šiaurės.

Izraelio kariuomenė trečiadienį pareiškė, kad Kan Junise „buvo surengtos antžeminės, oro ir jūrų operacijos prieš dešimtis teroristų bei teroristinę infrastruktūrą“.

Karas tarp Izraelio ir Gazos Ruožą valdančio islamistinio judėjimo „Hamas“ kilo po to, kai „Hamas“ smogikai spalio 7 d. surengė kruvinus išpuolius prieš Izraelį, per kuriuos, izraeliečių duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių. Reaguodamas į šias atakas, Izraelis Gazos Ruože inicijavo karinę kampaniją, kuri, pasak „Hamas“ vyriausybės, iki šiol pareikalavo mažiausiai 20 000 gyvybių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)