„Judėjimas pateikė savo atsaką broliams Katare ir tarpininkams, o mes esame arti paliaubų susitarimo“, – sakė Haniyehas.

Jis nepateikė papildomos informacijos apie galimą susitarimą.

„Hamas“ pareiškimas patvirtina panašius Baltųjų rūmų teiginius. Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby pirmadienį sakė, kad derybininkai „artėja prie pabaigos“ dėl „Hamas“ laikomų įkaitų paleidimo, tačiau jis atsisakė detalizuoti galimo susitarimo detales.

„Žinau, kad visi domisi skaičiais ir tuo, kas jie bus. Mes tai darome realiu laiku su abiem pusėmis. Taigi, manau, būtų geriau, jei nespėliočiau, kaip tai atrodys. Akivaizdu, kad orientuojamės į Amerikos piliečius, kurie, kaip žinome, yra laikomi įkaitais, ir norime, kad jie visi išeitų“, – sakė Kirby.

Pastarosiomis dienomis šaltiniai CNN pranešė apie galimą susitarimą, kuriuo siekiama užtikrinti kai kurių įkaitų paleidimą, o po kelias savaites trukusių Jungtinių Valstijų, Izraelio ir „Hamas“ derybų, tarpininkaujant Persijos įlankos valstijai Katarui, gali būti numatyta laikina kovų pertrauka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)