Pasak kariuomenės, naikintuvai atnaujino atakas prieš teroristus teritorijos šiaurėje netoli Gazos miesto, juos likviduoti padėjo sausumos kariai. Pasak pranešimo, kariai aptiko ir sunaikino sprogstamuosius užtaisus vaikų darželyje.

Teroristai buvo nukauti ir Gazos Ruožo pietuose, ten aptikta daugiau šachtų į tunelius, sakoma kariuomenės pranešime. Pranešta, kad Chan Juniso mieste Izraelio kariuomenė įsiveržė į palestiniečių ekstremistinės organizacijos „Hamas“, 2007 m. jėga perėmusios Gazos Ruožo kontrolę ir Izraelio, Europos Sąjungos bei JAV priskiriamos teroristinėms organizacijoms, būstinę. Ten buvo įsikūrusi ir „Hamas“ žvalgybos būstinė, šeštadienio vakarą sakė Izraelio pareigūnas.

IDF pajėgos toliau intensyvina kampaniją sunaikinti „Hamas“. Iš pradžių sutelkus dėmesį į šiaurę, įskaitant Gazos miestą, oro ir antžeminės operacijos dabar priartėjo prie pakrantės ruožo vidurio ir pietų. IDF ne kartą perspėjo Gazos gyventojus trauktis į pietus, kad išvengtų kovų, ten glaudžiasi šimtai tūkstančių palestiniečių.

Izraelio kariuomenė teigia visiškai kontroliuojanti Gazos Ruožo šiaurę. Pasak kariuomenės atstovo, operacija šiuo metu nukreipta į paskutinę likusią „Hamas“ tvirtovę Gazos mieste – Tufos rajoną.

Karą Gazos Ruože išprovokavo “Hamas” ir kitų grupuočių žiaurūs teroro išpuoliai Izraelyje spalio 7 d., kai Izraelio pasienio miestuose buvo nužudyta maždaug 1 200 žmonių, daugiausia civilių.

“Hamas” ir su ja susijusios organizacijos tvirtina, kad per bombardavimus Gazos Ruože žuvo daugiau nei 21 tūkst. žmonių, tačiau šių skaičių neįmanoma patikrinti, juos kartoja Jungtinės Tautos ir kiti stebėtojai, tikinantys, kad praeityje teroristų pateikti skaičiai neva buvo patikimi.

Netanyahu: Izraelis turi visišką moralinę teisę tęsti karą Gazos Ruože

Sekmadienį ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad Izraelio karas Gazos Ruože yra visiškai „moralus“ ir atmetė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kaltinimus „genocido“ veiksmais palestiniečių teritorijoje.

„Mes tęsime savo gynybinį karą, jo teisingumas ir moralumas nekelia jokių abejonių“, – per ministrų kabineto posėdį Tel Avive sakė B. Netanyahu.

Jis pasisakė po to, kai PAR penktadienį Tarptautiniame Teisingumo Teisme (TTT) iškėlė bylą Izraeliui dėl, pasak jos, „genocido“ veiksmų Gazoje.

„Ne, Pietų Afrika, ne mes atėjome vykdyti genocido, o „Hamas“, – sakė B. Netanyahu. „Jie nužudytų mus visus, jei galėtų. Atvirkščiai - IDF (Izraelio kariuomenė) elgiasi kiek įmanoma moraliau“, – pabrėžė jis.

Izraelis pradėjo karinę kampaniją prieš „Hamas“ Gazos Ruože po spalio 7 d. palestiniečių teroristų surengtų precedento neturinčių žudynių pietiniuose Izraelio pasienio miestuose. Izraelio duomenimis, per išpuolį žuvo maždaug 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)