Po įvykdyto išpuolio Izraelis nepaliaujamai bombarduoja Palestinos teritorija ir nusiuntė į ją sausumos pajėgas, kurių užduotis – surasti ir sunaikinti „Hamas“. Izraelio armija pranešė nuo karo pradžios Gazos Ruože smogusi daugiau nei 12 000 objektų, įskaitant ginklų sandėlius, aukščiausio rango „Hamas“ lyderiams priklausančius namus ir raketų arsenalus.

„Hamas“ kontroliuojama Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad nuo karo pradžios spalio 7 d., kai „Hamas“ įsiveržė į Izraelio teritoriją, jau žuvo 9061 žmogus. Iš jų 3760 yra vaikai, dar 32 000 žmonių buvo sužeista, nurodoma ministerijos pranešime.

Kairas pranešė padėsiantis iš Gazos evakuoti „maždaug 7000“ užsieniečių ir dvigubą pilietybę turinčių asmenų, kuriems pasus yra išdavusios daugiau nei 60 šalių.

Nepaisant į Egiptą jau evakuotos saujelės „sunkiai sužeistų“ asmenų, organizacijos „Daktarai be sienų“ (MSF) teigimu, iš Gazos vis dar negali išvykti daugiau nei 20000 sužeistųjų. Egipto valdžia praneša, kad trečiadienį atidarius sieną, per Rafos pasienio punktą į Egiptą gydytis išvežti 76 sunkiai sužeisti ir sergantys asmenys.

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad per naktinius mūšius Gazos Ruože jos pajėgos nukovė „dešimtis“ palestiniečių kovotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)