„Šiandien maždaug 23:05 val. (20:05 val. Grinvičo laiku) priešai izraeliečiai įvykdė keletą antskrydžių iš okupuoto Sirijos Golano, taikydamiesi į keletą pietinio regiono vietovių“, – teigiama gynybos ministerijos pranešime, kuriame apie aukas neužsimenama.

Izraelis retai kada komentuoja apie savo antpuolius Sirijoje, tačiau yra ne kartą pasakęs neleisiąs savo didžiausiam priešui Iranui, remiančiam prezidento Basharo al-Assado vyriausybę, plėsti savo įtaką šioje šalyje.

„Mūsų oro gynybos sistemos numušinėja priešų taikinius netoli Damasko“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA.

„Izraelio ataka buvo nukreipta prieš sostinės Damasko priemiesčius“, – pranešė valstybinė televizija.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo agentūra nurodė, kad Izraelis taikėsi į Sirijos oro gynybos pozicijas šalies pietinėje Sveidos provincijoje, taip pat netoli tarptautinio Damasko oro uosto.

Smūgis oro uosto prieigoms buvo suduotas „lygiai vieną dieną po to, kai oro uostas vėl pradėjo veikti“, teigė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi ir savo tinklą Sirijoje turinti agentūra.

Tarptautinis Damasko oro uostas neveikė nuo lapkričio gale Izraelio suduotų smūgių, iki kurių oro uostas dirbo vos kelias valandas, mat pirmiau jo veiklą teko nutraukti dėl praėjusį mėnesį įvykdytų antpuolių.

Per paskutinį smūgį oro uostas nenukentėjo, naujienų agentūrai AFP pranešė stebėjimo agentūros vadovas Ramis Abdelis Rahmanas.

Nuo pilietinio karo pradžios 2011 m. Izraelis įvykdė šimtus antskrydžių šiaurėje esančioje kaimyninėje Sirijoje, visų pirma taikydamasis į Irano remiamas pajėgų, tarp kurių yra ir Libano „Hezbollah“ smogikai, taip pat Sirijos armijos pozicijas.

Tačiau po Izraelio karo su „Hamas“ pradžios spalio 7 d., kuomet įtampa išaugo visuose Vidurio Rytuose, Izraelio antpuoliai tapo intensyvesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją