Po to, kai penktadienį baigėsi paliaubos su „Hamas“, Izraelio kariuomenė smogė daugiau nei 400-ams „teroristų taikinių“ Gazos Ruože, praneša AFP.

Izraelio kariškiai šeštadienį paskelbė, kad smūgius sudavė karinės oro, jūrų ir sausumos pajėgos. Karo aviacija atakavo daugiau nei 50 taikinių per plataus masto operaciją Chan Junise, Gazos Ruožo pietuose.

Tuo metu „Hamas“ šeštadienį paskelbė, kad pasibaigus paliauboms 240 žmonių žuvo palestiniečių teritorijoje.

Anot „Hamas“, dar 650 žmonių buvo sužaloti, kai Izraelio aviacija, artilerija ir laivynas šimtus kartų apšaudė visą Gazos Ruožą, ypač Chan Juniso vietovę, kur buvo sunaikinta dešimtys pastatų „su jų gyventojais viduje“.

Be to, taip pat pranešama, kad šeštadienį per Izraelio aviacijos smūgį prieš Irano remiamą „Hezbollah“ grupuotę prie Sirijos sostinės Damasko žuvo du sirai kovotojai, o dar 7 buvo sužaloti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)