Humanitarinei krizei Gazos Ruože įgaunant vis platesnį mastą, o J. Bideno šalininkų kairiajame sparne didėjant nepasitenkinimui, Baltųjų rūmų šeimininkas išsakė prieštaringas pastabas „raudonosios linijos“ klausimu dėl Izraelio grasinimų surengti puolimą Rafoje, pietinėje Gazos dalyje.

B. Netanyahu „turi teisę ginti Izraelį, teisę toliau persekioti „Hamas“, sakė J. Bidenas, bet pridūrė, kad „jis turi skirti daugiau dėmesio nekaltų gyvybių praradimui dėl veiksmų, kurių buvo imtasi“.

„Mano nuomone, jis labiau kenkia Izraeliui nei padeda Izraeliui“, – pareiškė J. Bidenas.

Komentuodamas galimą Izraelio invaziją į Rafą, kur dabar glaudžiasi maždaug 1,5 milijono iš 2,4 milijono teritorijos gyventojų, J. Bidenas kalbėjo dviprasmiškai.

„Tai yra raudonoji linija“, – sakė 81 metų demokratas ir iškart pridūrė: „Aš niekada nepaliksiu Izraelio. Izraelio gynyba vis dar yra kritiškai svarbi“. Jis taip pat žadėjo toliau tiekti Izraeliui ginkluotę, kad šis galėtų išlaikyti vadinamąjį Geležinį kupolą (oro gynybos sistemą), saugantį civilius šalies gyventojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją