„Tęsiant žvalgybines pastangas, atskleista daug informacijos, įrodančios, kad teroristinė organizacija „Hamas“ norėjo išplėsti savo smurtinę veiklą užsienį ir pulti nekaltus žmones visame pasaulyje“, – šeštadienio vakarą pranešė premjero Benyamino Netanyahu biuras.

Izraelis esą atitinkamų duomenų gavo iš savo žvalgybos bei bendradarbiaudamas su atitinkamomis kitų šalių tarnybomis. Konkrečiai gauta informacijos, kad „Hamas“ kuopelės užsienyje ketino surengti išpuolį prieš Izraelio ambasadą Stokholme. Spėjami teroristai esą taip pat norėjo įsigyti dronų ir verbuoti nusikalstamų gaujų Europoje narius.

Prie išpuolių planavimo, Izraelio teigimu, prisidėjo užsienyje gyvenantys veikėjai, taip pat aukšti „Hamas“ funkcionieriai Libane, kurie ten yra saugomi šiitų grupuotės „Hezbollah“. Kai kurie šių asmenų, įskaitant „Hamas“ politinio biuro vadovo pavaduotoją Salehą al Aruorį, Izraelis nukovė per tikslinius oro smūgius Libane.

Vokietijos institucijos gruodžio viduryje sulaikė tris spėjamus „Hamas“ narius, kurie įtariami siekę įsigyti ginklų galimiems išpuoliams prieš žydų objektus Europoje. Tokių sulaikymų būta ir Danijoje nei Nyderlanduose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)