„Yra šio konflikto eskalavimo, antrojo fronto šiaurėje atsivėrimo ir, žinoma, Irano įsitraukimo rizika. Ir tai yra rizika, apie kurią mes galvojome nuo pat pradžių“, – sekmadienį CBS laidoje sakė Sullivanas.

„Prezidentas taip greitai ir ryžtingai imasi veiksmų, kad lėktuvnešis įplauktų į rytinę Viduržemio jūros dalį, lėktuvai į Persijos įlanką, nes nori pasiųsti labai aiškią atgrasymo žinią bet kuriai valstybei ar veikėjui, kuris siektų pasinaudoti šia situacija“, – sakė jis.

Pentagonas įsakė antrai lėktuvnešio smogiamajai grupei vykti į rytinę Viduržemio jūros dalį ir siunčia į regioną oro pajėgų naikintuvus, nes Izraelis ruošiasi išplėsti savo operacijas Gazos ruože, šeštadienį pareiškė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

JAV karo laivais nesiekiama prisijungti prie kovų Gazos ruože ar dalyvauti Izraelio operacijose, tačiau dviejų galingiausių karinio jūrų laivyno laivų buvimu siekiama pasiųsti atgrasymo signalą Iranui ir Irano įgaliotiniams regione, tokiems kaip „Hezbollah“ Libane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)