Ši nuostabi scena buvo įamžinta Šv. Alfonso Marijos Liguorio parapijos bažnyčioje Romos priemiestyje, rašo huffingtonpost.com.

Maža to, kad tai yra vienos šilčiausių nuotraukų su popiežiumi Pranciškumi, avinėlis yra reikšmingas krikščionių simbolis, turintis ypatingą reikšmę jo tarnystėje. Akivaizdu, kad ėriukas pavertė Katalikų Bažnyčios vadovą laimingiausiu popiežiumi pasaulyje.

Popiežius Pranciškus yra pabrėžęs ganytojiškos veiklos svarbą ir yra sakęs, jog kunigai turėtų likti šalia pažeidžiamų žmonių ir būti „piemenimis, gyvenančiais su avių kvapu“. Šis ėriukas tam pritaria.

Ėriukas dažnai laikomas Kristaus, kuris vadinamas Dievo Avinėliu, metafora. Toks sugretinimas kilo iš Evangelijos pagal Joną, kurioje Jonas Krikštytojas, pamatęs Jėzų, sušunka: „Štai Dievo Avinėlis, kuris naikina pasaulio nuodėmę!“ (Jn 1,29).

Tarp kitų avinėlio paminėjimų Biblijoje yra eilutės iš Izaijo knygos, kuriose pranašaujamas Rojaus laikas, kai „vilkas viešės pas avį“ (Iz 11, 6). Labai dažnai pastaroji eilutė cituojama klaidingai, sakant, jog „liūtas gulės šalia ėriuko“.

Savo išvykos metu popiežius taip pat skyrė laiko žąsims, triušiukui ir vaikams.

Tačiau mes tikrai žinome, kad ėriukas ir popiežius šios nuostabios dienos niekada nepamirš, pažymi huffingtonpost.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)