Marija Prorvič, taip pat priklausanti minėto teatro trupei, sakė, kad sutuoktiniui vasario 1 dieną turėtų būti atlikta paskutinė iš daugybės akių operacijų. „Laimei, daugiau jo veido operuoti nebereikės, - pridūrė ji. - Medikai apžiūrėjo ir nusprendė, kad žaizdos pačios gyja“.

42 metų S. Filino akys ir veidas buvo nudeginti sausio 17 dieną, kai nežinomas užpuolikas šliukštelėjo jam į veidą sieros rūgšties. Ir pats nukentėjusysis, ir policijos pareigūnai mano, jog išpuolis susijęs su S. Filino darbu teatre.

Medikai menininko nudegimus gydė taikydami kamieninių ląstelių metodą. M. Prorvič viliasi, kad artimiausiomis dienomis ji galės judviejų tris sūnus nuvežti pasimatyti su tėvu.

„Jie nuolat prašėsi važiuoti kartu, jie pasiilgo savo tėvo, - pasakoja moteris. - Jis jau neatrodo taip bauginančiai. Manau, kad jie su tuo susitvarkys. Ir Sergejus jaučiasi geriau, jam taip nebeskauda, kaip pradžioje“.

M. Prorvič pridūrė: „Kai gydytojai jį vakar apžiūrėjo, nuėmė apsauginį sluoksnį ir jis galėjo perskaityti pirmas keturias regėjimo aštrumo lentelės eilutes“. Moteris tikina, kad vyras netrukus turėtų išskristi toliau gydytis į Vokietiją.

Žinios apie S. Filino sveikatos būklės pagerėjimą atskriejo tada, kai apie galimą pavojų prabilo viena geriausių Didžiojo teatro balerinų Svetlana Lunkina, iš Rusijos pabėgusi į Kanadą. Ji tvirtina sulaukusi grasinimų mirtimi ir neslepia baimės dėl savo šeimos saugumo. 33 metų balerina sako bijanti iš Kanados grįžti į Maskvą dėl galimų grėsmių ir mėginimų ją šantažuoti. Kanadoje jau šešis mėnesius praleidusi šokėja laikraščiui „Izvestija“ sakė, kad jai kylantis pavojus nesusijęs su išpuoliu prieš S. Filiną.