„Mano klientai pateiks skundą dėl sulaikymo“, – sakė advokatė Marietta Palavra.

„Jie taip pat nori susigrąžinti vaiką, nes būtent jie ją užaugino ir jie ją myli“, – pridūrė teisininkė naujienų agentūrai AFP.

Maždaug ketverių ar šešerių metų amžiaus blyškia oda išsiskyrusi mergaitė buvo pastebėta Graikijos romų tabore netoli Farsalos miesto spalio 16 dieną.

DNR mėginiai, paimti iš šia mergaite besirūpinančių romų – 39-erių Christoso Salio ir 40-metės Elefterijos Dimopulos, parodė, kad jie nėra tikrieji jos tėvai. Todėl jie buvo įtarti pagrobę ją.

Pora buvo suimta šią savaitę ir laukė teismo.

Penktadienį atlikti kiti DNR tyrimai parodė, kad Marios biologiniai tėvai yra Saša ir Atanasas Rusevai – Bulgarijos romai, skurdžiai gyvenantys Bulgarijos centriniame Nikolajevo mieste.

S.Ruseva sakė policijai, kad pagimdė mergaitę prieš kelerius metus dirbdama Graikijoje ir paliko ją ten septynių mėnesių amžiaus.

Moteris sakė, kad neturėdama mergaitės gimimo dokumentų ir negalėdama pasirūpinti gausiu savo vaikų būriu, ji buvo priversta palikti vaiką ir grįžti į Bulgariją.

Ch.Salis ir E.Dimopoulou, kurie, kaip manoma turi penkis vaikus, tačiau melagingai, siekdami valstybės paramos, yra deklaravę jų 14, pareigūnams iš karto papasakojo šią versiją, sakė jų advokatė.

„Jie atpažino Rusevą“ kaip moterį, kuri atidavė jiems tą vaiką, sakė M.Palavra.

„Jie jaučiasi įrodę savo tiesą, nes tokią istoriją jie pasakojo iš pat pradžių“, – tvirtino teisininkė.

S.Ruseva ir Graikijos romų pora tvirtina, kad mergaitė nebuvo parduota už pinigus.

Dabar Maria rūpinasi Atėnuose įsikūrusi labdaros organizacija „Smile of the Child“.

S.Ruseva anksčiau yra pareiškusi, kad yra pasiruošusi atsiimti Marią, jeigu DNR tyrimai patvirtins, kad ji yra tikroji mergaitės motina.

Sprendimą, ar vaikas bus išsiųstas į Bulgariją, sugrąžintas Graikijos romų šeimai, ar liks prieglaudoje ir bus atiduotas įvaikinti, turės priimti Graikijos prokuratūra.