Šalies sveikatos apsaugos ministras Thanos Plevris sakė valstybiniam radijui, kad naujosios priemonės vietoj sausio 3 dienos įsigalios 6 val. ryto vietos laiku ketvirtadienį.

Pagal naująją tvarką, visos alkoholiniais gėrimais prekiaujančios įstaigos turės užsidaryti vidurnaktį, ten aptarnaujami klientai turės būti pasodinti tik prie staliukų ir nebus galima klausytis muzikos.

Vienintelė išimtis bus taikoma per Naujųjų metų išvakares, kai įstaigoms bus leidžiama dirbti iki antros valandos nakties, tačiau tik tuo atveju, jei jos laikysis kitų apribojimų.

Negana to, visose viešose erdvėse bus privalu dėvėti FFP2 respiratorių, nurodė T. Plevris ir pridūrė, kad dėl daugelio šalyje šiuo metu patvirtinamų COVID-19 atvejų atsakinga būtent omikron atmaina.

Antradienį naujų COVID-19 atvejų skaičiai pernakt padvigubėjo ir paros prieaugis siekė 21 400. Valstybinis radijas skelbė, kad Sveikatos apsaugos ministerija Atėnuose trečiadienį tikisi užfiksuoti jau per 30 tūkst. naujų infekcijų.

Šiuo metu visi į Graikiją norintys patekti keliautojai turi parodyti neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Jei tai PGR testas, jis negali būti daugiau kaip 72 val., o jei greitasis antigeno testas – ne daugiau kaip 24 val. senumo. Keliautojai taip pat primygtinai raginami pasidaryti greitąjį testą antrąją ir ketvirtąją savo viešnagės dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją