Armija pranešė, kad Egipto pasieniečius užpuolę penki ginkluoti vyrai nukauti. "Izraelio armija rado penkių užpuolikų kūnus", - sakė atstovas spaudai kitą dieną po kruvino incidento, bet daugiau detalių nepateikė.

Vienas Egipto medicinos pareigūnas nurodė, kad užpuolikai, kurie atrodė kaip beduinai, atvažiavo dviem automobiliais ir apšaudė patikros postą netoli Karm Abu Salemo pasienio perėjos, kuri Izraelyje žinomas kaip Kerem Šalomas.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad per šią ataką buvo nukauti 16 karių ir pasieniečių, o kitas saugumo pareigūnas sakė, jog dar septyni žmonės buvo sužeisti.

Valstybinė naujienų agentūra MENA paskelbė, kad užpuolikai buvo "džihadistai" iš islamistų judėjimo "Hamas" kontroliuojamo Gazos Ruožo.

Valstybinė televizija ir MENA pranešė, kad Egiptas uždarys Rafaho sienos perėją su Gazos Ruožu "iki tolesnio pranešimo".

Rafaho perėja yra vienintelė Gazos Ruože, kurios nekontroliuoja Izraelis.

Egipto prezidentas Mohamedas Mursi po paskubomis sušaukto posėdžio su kariškiais, vidaus reikalų ministru ir žvalgybos vadovu pažadėjo susigrąžinti kontrolę Sinajuje.

"(Saugumo) pajėgos perims visą kontrolę šiuose regionuose", - M.Mursi pareiškė kalbėdamas per televiziją.

Jis davė "aiškius nurodymus", kad Egiptas privalo užsitikrinti "visišką kontrolę Sinajuje", saugumo padėčiai šiame regione pastebimai pablogėjus po to, kai praeitų metų pradžioje buvo nuverstas ilgametis autoritarinis šalies lyderis Hosni Mubarakas.

Tuo tarpu Izraelio kariškių atstovė pulkininkė leitenantė Avital Leibovich sakė žurnalistams, kad ginkluoti užpuolikai pagrobė du automobilius iš Egipto pasienio posto, kur jie nužudė 10-15 pasieniečių, o vėliau jie kirto sieną.

Viena iš šių mašinų sprogo pati, o kita buvo sunaikinta iš oro, nurodė atstovė. Izraelio kariškiai naktį ir sekmadienio į pirmadienį ieškojo likusių gyvų užpuolikų.

Izraelio visuomeninis radijas nurodė, kad viena iš mašinų buvo apšaudyta iš sraigtasparnio ir kad joje buvę trys "teroristai" buvo nukauti.

Per šį incidentą Izraelio kariai ir civiliai gyventojai nenukentėjo.

Tuo tarpu "Hamas" pranešime sakoma: "Smerkiame šį bjaurų nusikaltimą, per kurį buvo nužudyta Egipto karių, ir siunčiame savo užuojautas aukų šeimoms, Egipto vadovams ir Egipto žmonėms."

Egipte paskelbtas trijų dienų gedulas

Egipto prezidentas M. Mursi paskelbė trijų dienų gedulą visoje šalyje, kai 16 kareivių nužudė kovotojai prie sienos su Izraeliu sekmadienio vakarą.

Egipto armija pažadėjo atkeršyti už karių žūtį visiems, kurie padėjo kovotojų grupuotėms organizuoti užpuolimą.

Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas pareiškė, kad kareivių žūtis yra rimtas signalas Egipto valdžiai.

Izraelio valdžia pranešė, kad rasti aštuoni kovotojų kūnai. Jie mėgino prasiskverbti į Izraelio teritoriją, pagrobę du Egipto karinius automobilius.