Pirmą kartą JAV nepateko į pirmą indekso dešimtuką, nes suprastėjo penki iš šešių vertinimo kriterijų.

Gerovės indeksą šeštus metus iš eilės sudaro „Legatum“ institutas. 142 pasaulio valstybės vertinamos pagal aštuonias kategorijas: ekonomiką, švietimą, verslininkystę ir galimybes, valdymą, sveikatos apsaugą, asmeninę laisvę, saugumą ir patikimumą bei socialinį kapitalą.

Naujausiame indekse pirmauja Skandinavijos šalys – Norvegija, Danija ir Švedija, ketvirtoje ir penktoje vietoje – atitinkamai Australija ir Naujoji Zelandija.

Nyderlandų, Airijos ir Vokietijos pozicijos pagerėjo – dabar jos užima atitinkamai aštuntą, dešimtą ir 14-ą vietas. O dviejų trečdalių valstybių padėtis nuo 2009 m. ekonomikos kategorijoje smuktelėjo.

Gerovės indekso pirmoje vietoje – Norvegija. Šveicarija pirmauja ekonomikos kategorijoje, verslininkystės ir galimybių srityje pirmauja Danija. Geriausias valdymas – Šveicarijoje. Sveikatos apsaugos srityje pirmauja Liuksemburgas. Saugiausia ir patikimiausia – Islandijoje. Kanada pelnė aukščiausią įvertinimą asmeninės laisvės srityje. Didžiausias socialinis kapitalas – Norvegijoje.