Tokią prognozę pateikė Ukrainos generolas majoras Dmytro Marčenko.

„Aš labai retai imuosi prognozuoti, bet tai truks neilgai. Nei jie, nei mes ilgai neišsilaikysime. Tai karštoji fazė, kuri tikrai baigsis iki metų pabaigos“, – mano generolas.

Tuo pat metu A. Marčenka pabrėžė, kad okupuotų teritorijų išlaisvinimo sąlygos priklausys nuo keleto veiksnių, visų pirma nuo Vakarų ginklų tiekimo.

„Jie irgi bijo, reikia priešintis. Mes juos sumušime ir išvarysime, tai mūsų žemė, mes niekam nebaisūs ir niekam neleisime čia ateiti“, – sakė jis.

Anksčiau karo ekspertas V. Ždanovas teigė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms gali tekti šiek tiek atidėti kontrataką dėl mažo Vakarų ginkluotės tiekimo masto.

Taip pat buvo pranešta, kad Rusijos kariai atitraukia visus savo rezervus į Ukrainos pietus. Vidaus reikalų ministerija įspėjo apie galimą išpuolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją