Apie 15 aktyvistų laikė spalvingas popierines širdis su šūkiais "Gėjų santuokos", "Meilė neturi užtvarų", "Kalbėkime apie meilę", "Homofobija = mirtis" ir "Tuokimės su taika!"

Ant vienos iš tų širdžių buvo užrašyta: "Mylėk artimą savo".

Protestuotojai nebuvo įleisti į Šv.Petro aikštę, kurioje susirinko tūkstančiai maldininkų per tradicinę Viešpaties Angelo maldą trečiąjį advento sekmadienį.

Tuo tarpu Prancūzijoje sekmadienį tūkstančiai žmonių išėjo į gatves, demonstruodami palaikymą vyriausybės pasiūlymui įteisinti gėjų santuokoms, kurioms įnirtingai priešinasi kai kurie opozicijoje esantys dešinieji, katalikų vyskupai ir kiti religiniai lyderiai.

Savo pranešime, skirtame sausio 1-ąją minimai Pasaulinei taikos dienai, popiežius penktadienį dar kartą išdėstė Katalikų Bažnyčios poziciją į tos pačios lyties asmenų santuokas.

Jis paragino užtikrinti "natūralią santuokos kaip vyro ir moters sąjungos struktūrą, atsižvelgiant į mėginimus padaryti ją juridiškai lygiavertę radikaliai skirtingų tipų sąjungoms".

"Tokie mėginimai gali iš tikrųjų pakenkti ir prisidėti prie santuokos destabilizavimo, aptemdant jos specifinę prigimtį ir jos nepakeičiamą vaidmenį visuomenėje", - pažymėjo Benediktas XVI.