Skelbiama, kad iš karto po egzekucijos penkis krauju paplūdusius lavonus apsupo smalsuolių minia. Šeštojo, kaip įtariama, išdaviko palaikai buvo pririšti prie motociklo ir velkami miesto gatvėmis, kur žmonės šaukė „Šnipas! Šnipas!“. Motociklą, velkantį išdaviko lavoną, lydintys kovotojai pravažiavo ir pro namus, kur gedima per Izraelio antskrydį žuvusių vietinių.

Karinis „Hamas“ sparnas „Izzedine al-Qassam“ ant elektros stulpo pritvirtintame raštelyje prisiėmė atsakomybę dėl išdavikų egzekucijos. „Hamas“ skelbia, jog šeši palestiniečiai buvo gėdingai nužudyti už tai, kad Izraeliui suteikė informacijos apie Palestinos kovotojus ir raketų paleidimo aikšteles. Izraelis, rinkdamasis taikinius Gazoje, visada remiasi informatorių suteiktais duomenimis.

Liudininkai pasakoja, jog keturi veidus po kaukėmis slepiantys vyrai aukas iš autobusiuko išmetė Gazos Šeik Radvano rajone, nurodė joms gultis veidu į žemę, o tuomet paprasčiausiai sušaudė.

Viešos išdavikų egzekucijos Vakarų Krante ir Gazoje vykdomos nuo pat pirmojo sukilimo prieš Izraelį XX amžiaus 9-ojo dešimtmečio pabaigoje. Per prieš keturis metus vykusius neramumus Gazoje buvo nužudyta 17 įtariamų išdavikų, pabėgusių iš per antskrydžius apgadintų kalėjimų, tačiau netrukus sulaukusių linčo teismo.

Antradienį nužudžius šešis išdavikus, per pastaruosius karinius veiksmus sušaudytų Izraelio informatorių skaičius pasiekė aštuonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)