Kaip rašo dailymail.co.uk, F. Smithas 36 metus dirbo vadinamojoje Specialiojoje tarnyboje – Didžiosios Britanijos Paieškos departamento skyriuje, kuris užtikrino valstybės veikėjų ir politikų saugumą.

„Smithas nepailsdamas susekdavo agentus, kurie vogė mūsų šalies branduolines paslaptis paranojos ir baimės laikotarpiu – 1950–1960 m.“, – rašo straipsnio autorius Samas Webbas. Jam teko saugoti netgi Vindzoro hercogą, buvusį Britanijos karalių, kuris atsisakė sosto.

Garsiausias F. Smitho trofėjus – dvigubas agentas George‘as Blake‘as, paralyžiavęs operacijas „MI-6“ už „geležinės uždangos“.

„Smithas taip pat suvaidino reikšmingą vaidmenį, sužlugdant Portlando šnipų tinklą, kuris pardavinėjo Tarybų Sąjungai britų branduolinių povandeninių laivų paslaptis, taip pat – sulaikant karinį jūrų atašė Johną Vasallą ir vokiečių fiziką Klausą Fuchsą, kurie atskleisdavo Maskvai britų ir amerikiečių atominio ginklo gaminimo paslaptis“, – rašoma straipsnyje.

Analitikas Neilas Rootas rašo: „1950–1960 m. vyravo komunistinių šnipų baimė. Tuo metu žvalgyba ir kontržvalgyba kontaktavo akis į akį – žmonės purvinais lietpalčiais susitikdavo parkuose ant suoliukų. Psichologijos vaidmuo buvo kur kas reikšmingesnis, reikėjo sugebėti išskaityti žmogaus mintis iš veido.“

George'as Blake'as
N. Rootas pavadino G. Blake‘ą baisiu priešu, kuris pasiekdavo savo, griebdamasis prievartos ir praliedamas kraujo. „Šimtai žvalgų žuvo vykdydami pareigą todėl, kad juos išdavė G. Blake‘as“, – rašoma straipsnyje.

1961 m. G. Blake‘ą įviliojo į pasalą per F. Smitho organizuotą operaciją. G. Blake‘ą nuteisė 42-iems metams kalėjimo, tačiau jis sugebėjo pasprukti į TSRS.

F. Smitho biografija gana spalvinga: prekybininko iš Azerbaidžano sūnus tapo policininkų, per Antrąjį pasaulinį karą tapo lakūnu, už dviejų draugų išgelbėjimą virš Berlyno buvo apdovanotas medaliu. Po karo grįžo į Specialiąją tarnybą.