Šiuo metu mieste vis dar lyja. Vietos valdžia jau paskelbė mieste padidintos parengties režimą, nes krituliai turėtų tęstis ir birželio 9–10 dienomis. Padidintos parengties režimas galios nuo birželio 8 dienos 18 val. iki birželio 13 dienos 9 val.

Vladivostoke smarkiai pakilo vandens lygis, ir, sprendžiant iš nuotraukų, vairuotojams akivaizdžiai belieka ne važiuoti, o plaukti.

Dėl liūties taip pat įgriuvo gruntas po vienu iš miesto tiltų. Lietaus antplūdžio neatlaiko ir medžiai.

Socialiniuose tinkluose vietos gyventojai skelbia vaizdo įrašus iš užtvindytų gatvių: juose matyti po vandeniu panyrantys automobiliai, keleiviai, iš įstrigusių autobusų priversti išlipti į užlietas gatves, į vieną kavinę miesto centre prasiveržęs vanduo, užlietos požeminės pėsčiųjų perėjos.

Vanduo apsėmė ir miesto aplinkkelį. Žmonės praneša, kad visomis kryptimis susidarė eismo spūstys.

Priešais Nekrasovskio viaduką iš Gogolio pusės dabar vyksta tikra beprotybė, skelbia vostokmedia.com. Nuo perėjų pradėjo plūsti vanduo, o purvas ir akmenys veržiasi tiesiai ant kelio.

Vairuotojai atsargiai važiuoja per šį stichijos siautėjimą, baimindamiesi, kad eilinis akmuo nepataikytų į jų automobilio kėbulą ar langą.

„Norėjote prie krioklių? Turime krioklius namuose“, – ironizavo komentatoriai.

Eismo sąlygos išlieka itin sudėtingos. Gatves tvindo ištisi purvino vandens srautai, automobiliai stringa ištisomis virtinėmis ir sunkiai bando perplaukti „ežerus“.

Delfi primena, kad potvynis, kilęs rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, apima daugiau nei 600 kvadratinių kilometrų Ukrainos valdomame dešiniajame Dnipro upės krante ir Rusijos okupuotame kairiajame krante, ketvirtadienį pranešė regiono gubernatorius.

„Pakilusio vandens lygis vidutiniškai siekia 5,61 metro. Chersono srityje vanduo užliejo 600 kvadratinių kilometrų, 32 proc. šio ploto dešiniajame krante, 68 proc. – kairiajame“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Chersono srities gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Karo ekspertas Romanas Svitanas įsitikinęs, jog rusai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką būtent tam, kad neleistų Ukrainos kariuomenės desantui išsilaipinti kairiajame Dniepro krante, praneša UNIAN.

Anot jo, rusai ten turėjo per mažai kareivių, kad sulaikytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą per Dnieprą, tad sugriauti užtvanką Rusijos planuose buvo nuo pat pradžių. Atsižvelgiant į tai pagrindinė Rusijos gynybos linija buvo nutiesta toli nuo upės – kad neapsemtų.

„Mažiausiai mėnesiui jie atitolino Dniepro forsavimą šiame regione. Dabar [Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo planas] gerokai pasikeitė, bus naudojami rezervai Zaporižios, Donecko ir Luhansko kryptimi“, – sakė R. Svitanas.

Ekspertas daro prielaidą, kad, vandeniui nuslūgus ir vietovėms išdžiūvus, Generalinis štabas vėl gali grįžti prie puolimo forsuojant Dnieprą plano.

„Rusai šito neišvengs. Ta kryptis – iš Chersono arba iš Kachovkos link Armiansko – bus viena pagrindinių“, – pareiškė R. Svitanas.

Kaip anksčiau buvo pranešta, birželio 6-osios naktį Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)