„Tai, kad V. Putinas naudos melagingus pranešimus, melą ir ginklus, buvo už mano vaizduotės ribų. Todėl aš neatmetu netgi blogiausių šios situacijos vystymosi scenarijų“, - sakė jis Briuselyje.
Guentheris Oettingeris

Vienu iš tokių scenarijų, eurokomisaro teigimu, gali tapti prorusiškų separatistų puolimas prieš rytinį Ukrainos Mariupolio miestą, kuris leistų sukurti „rusišką koridorių“ iki Krymo ir Moldovos Padnestrės regiono. „Tokiu taveju Ukraina liktų atkirsta nuo Juodosios jūros“, - sakė jis.

Kalbant apie dujų tiekimo saugumą, šiuo atveju, be ES, į šį procesą reikėtų įtraukti Ukrainą, Moldovą ir Balkanų šalis, mano G. Oettingeris. Jis taip pat apkaltino vokiečius dėl to, kad jie pernelyg vangiai reaguoja į Ukrainos krizę. Eurokomisaro nuomone, šia krize reikėtų pasinaudoti kaip proga didinant susitelkimą pačios ES viduje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)