Duodamas interviu prancūzų savaitiniam naujienų leidiniui „Le Point“, G. Depardieu tvirtino, kad Prancūzijoje žūtbūt reikia keisti valdžią, norint užkirsti kelią šalies nuosmukiui valdant prezidentu Francois Hollande'ui.

„Jei tai tęsis ir toliau, Prancūzija taps naujuoju Volto Disnėjaus pasauliu, tik jos pavadinimas bus Prancūzijos pasaulis. Žmonės dėvės beretes, o Kinijos turistai atvyks patampyti žmonėms už barzdos ir jų didelių nosių“, – ironizavo G. Depardieu.

Paklaustas, kodėl įžymybė paliko šalį ir išvyko gyventi į Rusiją, vyras teigė esąs laisvas žmogus ir būdamas 65-erių tiesiog nenorįs mokėti 87 proc. mokesčių. G. Depardieu tikino, kad Prancūzijoje žmonės pavydi kitų sėkmės ir šalį žvaigždė paliko dėl to, nes galvojo, kad „žmonės nuskus jam galvą, kaip naciai tą darė išdavikams“.

G. Depardieu, neseniai pritrenkęs pasaulį, pranešęs pradedantis gerti nuo paties ryto ir per dieną suvartojantis 14 butelių vyno, teigė remiantis Nicolas Sarkozy, kuris grįžo į politiką ir žada dalyvauti prezidento rinkimuose.

„N. Sarkozy padarė klaidų, tačiau jis, kaip ir Karalius Dovydas, gali būti išgydytas. Nepaisant visko, man patinka Prancūzija, jos dvasia. Mes išradome daug dalykų. Pažvelkite į Mari Kiuri atradimus“, – tikino vyras, taip pat pagirdamas prancūzų virtuvę ir vyną.

Tapęs Rusijos piliečiu, G. Depardieu gyrė savo „draugą“ prezidentą Vladimirą Putiną, kuris, anot įžymybės, yra panašus į jį patį.

„Jis – atstumtasis ir niekas neitų su juo lažybų“, – G. Depardieu apibūdino Rusijos lyderį.

Neseniai išleistoje Prancūzijos aktoriaus autobiografijoje „Taip atsitiko“ („It happened like that“) G. Depardieu prisimena sunkią savo vaikystę ir sūnaus Gijomo (Guillaume) mirtį 2008-aisiais.