Nelaimė įvyko trečiadienį Mindanao saloje. Šis sunkvežimis vežė žmones į pakrantės kurortą, kur buvo organizuota anksčiau atidėta kalėdinė šventė.

Avarija įvyko, kai nuokalnėje sugedus stabdžiams sunkvežimis tapo nevaldomas. Nuo kelio nulėkusi mašina rėžėsi į medį ir nuvirto ant akmenų krūvos, sakė Balingasago policijos vadovas majoras Teodoro De Oro.

Sunkvežimiu važiavo apie 50 žmonių, dauguma jų buvo susispietę atviroje bagažinėje.

T. De Oro sakė, kad žuvo 11 žmonių, tarp jų trejų metų vaikas. Tačiau jis pridūrė, jog turima nepatvirtintos informacijos apie dar trijų žmonių mirtį ir pareigūnai šiuo metu ją tikrina.

Dešimtys kitų keleivių, įskaitant tuziną vaikų, per avariją buvo sužeisti. Per avariją taip pat nukentėjęs sunkvežimio vairuotojas apžiūrėtas medikų bandė pasislėpti nuo policijos pareigūnų, tačiau buvo sulaikytas; jam bus pareikšti kaltinimai.

Į avariją patekusi mašina važiavo kolonoje su dar dviem sunkvežimiais, tačiau jiems nieko nenutiko, sakė T. De Oro.

Filipinuose žmonių gyvybių pareikalaujančios eismo nelaimės yra dažnos, nes vairuotojai neretai nepaiso kelių eismo taisyklių, o transporto priemonės yra prastai prižiūrimos ar būna perkrautos.

2019 metais Filipinų šiaurėje į gilų tarpeklį nukritus ūkininkus ir ryžių maišus vežusiam sunkvežimiui žuvo 19 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją