Nauja stotis yra išpuošta juodos ir baltos spalvos marmuro mozaikomis, vaizduojančiomis scenas iš garsiausių Fiodoro Dostojevskio romanų - "Nusikaltimas ir bausmė", "Demonai", "Broliai Karamazovai", "Idiotas". Skverbęsis giliai į žmogaus prigimtį rašytojas savo kūryboje dažnai vaizduodavo tamsiausias žmogaus savybes, tad ir metro stotyje beveik visos scenos yra susijusios su mirtimi, žmogžudyste ir savižudybe.

Ant vienos sienos Roskolnikovas iš "Nusikaltimo ir bausmės" laiko iškėlęs kirvį virš pagyvenusios lombardininkės Alionos Ivanovos ir jos sesers galvų. Abi moterys romane tapo jauno studento aukomis. Šalimais, ant kitos sienos, vienas "Demonų" veikėjų į savo šventyklą laiko nukreipęs pistoletą.

Rusijos sostinę apskriejusios nuotraukos iš stoties sukėlė tikrą sensaciją. Internete prieš kelias savaites pasirodę vaizdai sužadino diskusijas tarp internautų, sumąsčiusių, kad tokios sienos galėtų traukti į savižudybę linkusius asmenis. "Kiek prisimenu, F.Dostojevskio kūriniai - ne pasimėgavimui kurtos smurto ir savižudybės scenos, o gilūs filosofiniai apmąstymai sąžinės tema. Manau, kad kiekvieną dieną eiti į stoti būtų ne itin malonu. Ypač vaikams", - dėl pernelyg didelio natūralizmo piktinosi tinklaraštininkai.

Išsigandusi reakcijos Maskvos valdžia praėjusį savaitgalį turėjusį įvykti atidarymą atidėjo neribotam laikui.