Talibanas pagal JAV įstatymus sankcionuojamas kaip teroristinė organizacija, tad uždraudėme jiems naudotis mūsų paslaugomis pagal mūsų pavojingų organizacijų politiką“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Facebook“ atstovas.

Šiuo „Facebook“ žingsniu taip pat užblokuota „WhatsApp“ karštoji linija, kurią Talibanas įsteigė skundams apie smurtą ir plėšikavimą, rašo „Financial Times“.

AFP atsiųstame elektroniniame laiške „WhatsApp“ atstovas nurodė, kad kompanija įpareigota paisyti JAV taikomų sankcijų.

„Tai apima paskyrų, kurios propaguojamos kaip oficialios Talibano paskyros, blokavimą. Atsižvelgdami į nuolatos besikeičiančią padėtį Afganistane, siekiame gauti daugiau informacijos iš atitinkamų JAV institucijų“, – teigė bendrovė.

Apie tai skelbiama socialinių tinklų platformoms sulaukiant spaudimo blokuoti Talibano naudojamas paskyras, kai pastaroji grupuotė įsigalėjo karo nuniokotoje šalyje.

Talibano atstovas sukritikavo „Facebook“ dėl „žodžio laisvės“ blokavimo Afganistane.

Per internetu transliuotą spaudos konferenciją atstovas atsakė į klausimą apie žodžio laisvę. „Šio klausimo reikėtų klausti tų žmonių, kurie teigia esą žodžio laisvės propaguotojai, tačiau draudžia skelbti visą informaciją... šio klausimo reikėtų klausti kompanijos „Facebook“, – teigė talibų atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)