„Mes vis dar esame pažeidžiami“, – F.Hollande'as sakė diplomatams per susitikimą Paryžiuje, praėjus kelioms dienoms po to, kai keli keleiviai sužlugdė potencialias skerdynes viename traukinyje.

25 metų marokietis Ayoubas El Khazzani, kuris penktadienį įlipo į traukinį Briuselyje apsiginklavęs Kalašnikovo automatu ir automatiniu pistoletu „Luger“, taip pat turėdamas daug šovinių ir peilį kartonui pjaustyti, dabar yra tardomas kovos su terorizmu pareigūnų.

„Penktadienį įvykusi agresija ... kuri galėjo virsti siaubingomis skerdynėmis ... yra naujas įrodymas, kad turime ruoštis kitoms atakoms ir taip apsisaugoti“, – pabrėžė F.Hollande'as.

Pagal Prancūzijos įstatymus pareigūnai gali apklausti A.El Khazzani keturias dienas nuo jo suėmimo, o šis terminas baigsis ketvirtadienio vakarą. Prognozuojama, kad iki to laiko bus pateikti kaltinimai arba bus pateiktas prašymas pratęsti areštą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)