„Taip pat puolami taisyklėmis pagrįsta tarptautinė tvarka, demokratija, žmogaus orumas. Tai geopolitinis terorizmas, aiškus ir paprastas“, – sakė Ch. Michelis Europos Parlamentui.

EVT pirmininkas Ch. Michelis: Ukrainos narystės prašymas bus vertinamas rimtai

Ch. Michelis pažadėjo Ukrainai rimtai vertinti jos prašymą dėl narystės ES. Tai sudėtinga tema, o šalių narių nuomonės skiriasi, sakė Ch. Michelis antradienį Europos Parlamente. „Tačiau Taryba čia negalės išvengti atsakomybės“, - pridūrė jis.

Prieš tai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo ryšiu kreipdamasis į parlamentą primygtinai reikalavo priimti jo šalį į Europos Sąjungą (ES). „Mes kovojame už savo teises, už savo laivę, už savo gyvybes. Ir dabar kovojame dėl išlikimo, - sakė jis vaizdo ryšiu. – Tačiau mes kovojame ir už tai, kad būtume visaverčiai Europos nariai“.

„Europos Sąjunga su mumis bus daug stipresnė. Dėl to nėra abejonių, - kalbėjo V. Zelenskis. – Be jūsų Ukraina bus viena“. Ukraina esą įrodė savo stiprybę. „Įrodykite, kad esate su mumis (...) Įrodykite, kad tikrai esate europiečiai“. Tada gyvenimas nugalės karą.

V. Zelenkis jau yra pateikęs prašymą dėl narystės ES. ES pirmiausiai spręs, ar suteikti Ukrainai šalies kandidatės statusą. Tada būtų deramasi dėl stojimo sutarties. Tai paprastai trunka ne vienerius metus. Galiausiai ES šalys turėtų vienbalsiai pritarti narystei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją