Skelbiama, kad evakuacijos procesą prižiūrėjo ginkluotos policijos pajėgos. Žmonėms draudžiama patekti į traukinius.

Liudininkų teigimu, prie minėtosios metro stoties sutelktos gausios policijos pajėgos, tačiau sujudimo priežastis kol kas neįvardijama.

Sukrėsti žmonės stebėjo, kaip į stotį skuba policijos pajėgos.

Keleiviams buvo nurodyta skubiai palikti traukinį – pareigūnai pradėjo ieškoti asmens, atitinkančio įtariamojo aprašymą.

Skelbiama, kad pareigūnai nerado, ko ieškoję.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad buvo sulaukta pranešimų apie metro stotyje žirklėmis besišvaistantį vyrą, skelbia „Metro“.

Šiaurinės metro linijos dalis Londono pietuose buvo evakuota apie 13 val. 30 min. vietos laiku.

Metropoliteno policijos atstovas pranešė, kad pareigūnai buvo informuoti apie žirklėmis apsiginklavusį ir keleiviams grasinantį vyrą.

Paieškos operacija buvo atlikta, tačiau asmens, atitinkančio įtariamojo aprašymą, nerasta. Policija vis dar budi įvykio vietoje.

Kopenhagos oro uoste – evakuacija

Danijos policija trečiadienį atšaukė tarptautiniame Kopenhagos oro uoste įtartą sprogmenų grėsmę, dėl kurios keturioms valandos iš vieno terminalo buvo evakuota šimtai keleivių.

Pareigūnai evakavo keleivius iš vieno iš dviejų Kopenhagos „Kastrup“ oro uosto terminalų dėl įtartino lagamino, nors jokių grasinimų nebuvo gauta.

„Trečias terminalas buvo evakuotas, kai maždaug 12 valandą buvo pastebėtas įtartinas lagaminas. Tiesioginių grasinimų mes nesulaukėme, – nurodė policijos atstovas Steenas Hansenas naujienų agentūrai AFP. – Į vietą atvyko dresuoti šunys, nutrauktas eismas į oro uostą ir iš jo“.

Keliomis valandomis anksčiau Danijos policija padidino grėsmės lygį šalyje iki antrojo, savo sprendimą motyvuodama padidėjusia teroro išpuolių grėsme po penktadienio teroro atakų Paryžiuje.

Vėliau policija tinkle „Twitter“ paskelbė, kad evakavimas oro uoste buvo pradėtas po „nugirsto pokalbio apie bombą“. Prie terminalo atvyko sprogmenų ekspertai, ugniagesių, policijos ir greitosios pagalbos automobiliai. Trumpam buvo nutrauktas priemiestinių traukinių eismas į oro uostą ir iš jo.

Patikrinus, oro uosto trečiasis terminalas buvo atidarytas, tačiau keleivių kontrolė kol kas vyksta antrajame terminale.

Suimti du vyrai

Danijos policija Kopenhagos tarptautiniame oro uoste sulaikė du vyrus, kurie kalbėjosi apie viename iš jų lagaminų neva padėtą bombą, dėl kurios iš vieno terminalo buvo evakuoti žmonės, pranešė policijos atstovas.

Iš trečiojo terminalo žmonės buvo evakuoti apie vidurdienį, policijai gavus informacijos apie jų pokalbį. Po kelių valandų terminalas buvo vėl atidarytas.

„Jie sakė, kad tik juokavo tarpusavyje“, – informavo policijos atstovas Steenas Hansenas naujienų agentūrą AFP.

„Matyt, jie yra draugai, nors vienas vyko į Paryžių, kitas skrido į Frankfurtą (Vokietijoje)“, – sakė atstovas.

Kokios šalies piliečiai yra sulaikytieji ir jų tapatybė neskelbiami.

DELFI primena, kad dideli neramumai vis dar krečia Prancūziją. Prancūzijos policija trečiadienį pranešė baigusi reidą viename bute Paryžiaus šiauriniame priemiestyje, kur žuvo du įtariami džihadistai, tarp jų viena susisprogdinusi mirtininkė, o dar septyni asmenys buvo suimti.

Policijos šaltiniai sakė, kad pareigūnai tebesistengia užtikrinti saugumą Sen Deni priemiestyje po šešias valandas trukusio reido, kuris buvo surengtas ieškant asmenų, siejamų su penktadienio vakarą surengtomis pražūtingomis atakomis, nusinešusiomis 129 žmonių gyvybes.