Strasbūre priimtame dokumente europarlamentai patvirtino „savo visišką palaikymą suverenitetui, politinei nepriklausomybei, vienybei ir Ukrainos teritoriniam vientisumui jos tarptautinės bendruomenės pripažįstamų sienų ribose ir jos laisvam bei suvereniam sprendimui eiti europietišku keliu“.

Europos Parlamentas „ragina užtikrinti nuolatinį ir netrukdomą patekimą į Krymą atitinkamoms tarptautinėms žmogaus teisių institucijoms, siekiant stebėti padėtį šioje srityje“.

Jis „sveikina Ukrainos iniciatyvą sukurti tarptautinį derybų mechanizmą, siekiant atkurti Ukrainos suverenitetą Kryme, vadinamuoju „Ženeva plius“ formatu, kuriame tiesiogiai turi dalyvauti ES, ir paraginti Rusiją pradėti derybas su Ukraina ir kitomis šalimis dėl Krymo deokupacijos, panaikinti prekybos ir energetinį embargą, atšaukti nepaprastąją padėtį Kryme“.

Europarlamentari ragina ES vykdančiąsias institucijas padidinti spaudimą Maskvai, kad ji užtikrintų tarptautinių organizacijų atstovų patekimą į Krymą, siekiant stebėti žmogaus teisių padėtį jame.

Europos Parlamentas dar kartą išreiškė „savo didelį susirūpinimą dėl LGBT bendruomenės atstovų padėties Kryme, kuri pastebimai pablogėjo Rusijai įvykdžius šios teritorijos aneksiją“.

Parlamentas ryžtingai „smerkia vadinamojo Krymo aukščiausiojo teismo sprendimą uždrausti Krymo totorių bendruomenės (valdymo organą) Medžlisą ir reikalauja nedelsiant (sprendimą) panaikinti“, sakoma rezoliucijoje.

Europos Parlamento nuomone, toks sprendimas prilygsta tiesioginiam ir sistemingam Krymo totorių bendruomenės persekiojimui, yra „politiškai motyvuotas“ ir juo siekiama „dar labiau įbauginti jų teisėtus atstovus“.

Uždrausti Medžlisą, kuris yra „teisėtas, reprezentacinis ir pripažintas Krymo vietos gyventojų organas, bus precedentas persekiojimui, diskriminacijai, žmogaus teisių ir prigimtinių teisių pažeidinėjimui šių gyventojų atžvilgiu“, sakoma rezoliucijoje bei pažymima, kad šis uždraudimas yra mėginimas išvaryti Krymo totorius iš jų istorinės gimtinės.

Europarlamentarai reiškė susirūpinimą, kad apibūdinus Medžlisą ekstremistine organizacija, seks ir kiti represiniai veiksmai, remiantis Rusijos baudžiamuoju kodeksu.

Rezoliucijoje Rusija raginama „atskleisti visus kalinių, neteisėtai sulaikytų Kryme asmenų kankinimų atvejus, tarp jų ir Ahtemo Ciygozo, Mustafos Degermenci ir Ali Asanovos, bei užtikrinti jų saugų grąžinimą į Ukrainą“. Europarlamento deputatai dar kartą paragino paleisti į laisvę Olehą Sencovą ir Oleksandrą Kolčenką.

Parlamentarai dar patvirtino smerkią Krymo prijungimą prie Rusijos kaip „tarptautinę teisę pažeidusį aktą“. Jie išreiškė „ryžtingai palaiką neteisėtos Krymo aneksijos nepripažinimo politiką ir po to paskelbtas Rusijai sankcijas“.

Europarlamentarai pareikalavo, kad būtų papildytas „juodasis sąrašas“ pavardėmis asmenų, kuriems taikytinos šios sankcijos dėl Medžliso uždraudimo. Jie paragino visas ES šalis griežtai laikytis šio sąrašo.