„Man šiek tiek liūdna, kad apie tai turiu kalbėti minint Ukrainos Nepriklausomybės dieną, tačiau esu tikras, jog visuomenė tikisi premjerės paaiškinimo. Kai tai įvyks, ji greičiausiai turės viską apgalvoti ir pasikonsultuoti su savo patarėjais dėl kokių nors žingsnių“, – tvirtino A. Karis.

K. Kallas trečiadienį ERR duotame interviu pabrėžė, kad ji yra Estijos vyriausybės vadovė, o ne verslininkė, ir nėra susijusi su savo vyro verslo reikalais. Ji patikino, kad visi klausimai turėtų būti adresuojami įmonei „Stark Logistics“.

Nepaisant to, A. Karis nurodė manantis, kad yra daugiau detalių. „Jei ji sako, kad eina premjerės pareigas, tai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios ji turėtų pateikti paaiškinimą“, – pažymėjo prezidentas.

Estijos parlamento Nacionalinės gynybos komiteto narys Raimondas Kaljulaidas trečiadienį sakė, kad susidariusi situacija tapo Estijos reputacijos ir tarptautinio patikimumo klausimu. A. Karis sutiko su šia politiko pastaba.

„Tik pati premjerė spręs, ką ji darys toliau. Kaip ji ir jos kolegos vertina šių kaltinimų rimtumą. Neturiu visų detalių ir negaliu vertinti situacijos rimtumo. Būtent todėl sakiau, kad tikiuosi, jog premjerė pateiks daugiau informacijos“, – teigė A. Karis.

ERR trečiadienį skelbė, kad iš dalies K. Kallas vyro Arvo Halliko valdoma logistikos įmonė „Stark Logistics“ prasidėjus karui prieš Ukrainą tęsė veiklą Rusijoje. K. Kallas aiškino, kad. A. Hallikas neturi jokių klientų iš Rusijos, o „Stark Logistics“ padeda vienai Estijos bendrovei užbaigti savo veiklą Rusijos rinkoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)