A. Ansipas vyks į Sočį su žmona ir dukterimi ir kelionės išlaidas apmokės pats.

Estijos prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas prieš tai pareiškė, kad dėl įtemto darbų kalendoriaus dalyvauti olimpinėse žaidynėse negalės.

Kad nevyks į Sočį, jau paskelbė JAV prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos ir Vokietijos prezidentai Francois Hollande'as ir Joachimas Gauckas, taip pat Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė.

Sočio žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 7-23 dienomis.

Latvijos prezidentas nemato kliūčių nevykti

Latvijos olimpinis komitetas (LOK) sveikina prezidento Andrio Berzinio sprendimą vykti į Sočio žiemos olimpines žaidynes, praneša LETA.

LOK prezidentas Aldonas Vrublevskis sakė, kad iš esmės nėra svarbu, kas vyks į Rusiją - Latvijos prezidentas ar ministras pirmininkas. Jis taip pat pridūrė, kad Lietuvos ir Estijos prezidentai nusprendė nevykti į žaidynes, tačiau šioms dviem šalims atstovaus jų ministrai pirmininkai.

"Šalių atstovai yra kviečiami Tarptautinio olimpinio komiteto. Didelė garbė, kad prezidentas A. Berzinis priėmė kvietimą" - sakė A. Vrublevskis.

A. Berzinis teigia, kad savo dalyvavimu parems Latvijos sportininkus, o priekaištai dėl išvykos į Sočį yra "šmeižto kampanija". Anot prezidento, nelogiška olimpinėms žaidynėms taikyti politinį kontekstą. Jis taip pat paragino kitų šalių vadovus pateikti savo nedalyvavimo priežastis.

Iš pradžių Latvijos prezidentas buvo nusprendęs nevykti į žaidynes, tačiau spaudžiamas LOK sutiko dalyvauti atidarymo ceremonijoje.

LOK prezidentas pridūrė, kad žaidynėms aktyviai ruošiamasi, o Latvijos komandos sudėtis bus paskelbta sausio 21 d. 2014 m. žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 7-23 dienomis Sočyje, Rusijoje.