Tai trečiadienį pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis Riigikogu spaudos tarnyba.

Pareiškimas buvo priimtas 92 balsais, iš viso Estijos parlamente posėdžiauja 101 deputatas.

Dokumente pažymima, kad „įtakos sferų“ sampratos toliau kelia grėsmę taikai ir saugumui žemyne.

Deputatai primena, jog NATO viršūnių susitikimo Bukarešte deklaracijoje buvo pareikšta, kad Ukraina turi tapti NATO nare, o Ukraina paraišką dėl narystės Aljanse pateikė pernai.

„Estija kartu su kitomis Baltijos valstybėmis visada reiškė paramą Ukrainos stojimui į NATO ir mano, kad NATO viršūnių susitikime liepos 11-12 dienomis Vilniuje reikia numatyti konkrečius žingsnius, kaip Ukraina prisijungs prie NATO“, - sakoma komunikate.

Riigikogu ragina viršūnių susitikime Vilniuje suformuluoti konkrečius žingsnius, kaip vyks Ukrainos integracija į NATO, ir pakviesti Ukrainą prisijungti prie Aljanso.

Pareiškime taip pat pažymima, kad nuo Rusijos agresijos besiginančios Ukrainos pergalė ir jos įstojimas į NATO yra vienintelis būdas garantuoti tvirtą taiką Europoje ir išsaugoti taisyklėmis grindžiamą pasaulio tvarką.

Portalas primena, jog NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad nėra „prasmės diskutuoti, kada ir kaip Ukraina gali tapti Aljanso nare“, jei ji nenugalės kare su Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją