„Svarbu išlaikyti šaltakraujišką protą, taip pat ir laikytis tvirtos pozicijos ES lygmeniu“, – sakė ministrė, lankydamasi Rygoje.

Tuo tarpu E. Rinkevičius pareiškė, kad Latvija ir Estija stebi Rusijos karinę veiklą netoli jūros sienų bei abiejų šalių oro erdvėje.

„Tai verčia mus būti atsargius ir stebėti įvykių eigą. Tačiau nemanau, kad yra kokio nors pagrindo panikuoti ir nerimauti“, – sakė Latvijos ministras.

Pasak jo, NATO patruliavimo misija Baltijos šalių oro erdvėje bei reguliarios pratybos jūroje užtikrina, kad Rusijos provokacijų nebus.

„Žinoma, mes negalime neigti labai stipraus informacinio karo ir iš Rusijos skleidžiamos propagandos. Taip pat neturėtumėme pamiršti incidento, kai buvo pagrobtas Estijos saugumo pareigūnas“, – sakė E. Rinkevičius ir pridūrė, jog imtasi visų būtinų priemonių panašiems incidentams išvengti.

Rusija taip elgiasi, kad skleistų propagandą tarp savo piliečių ir primintų NATO bei ES, jog Rusija yra šalis, į kurią reikia atsižvelgti, kalbėjo ministras.

Latvijos ir Estijos diplomatijos vadovai sutinka, kad abiejų šalių bendradarbiavimas yra labai glaudus. Estija susidomėjusi stebi Latvijos pasiruošimą artėjančiam ES pirmininkavimui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)