Baltarusija leidžia Maskvos pajėgoms naudotis savo teritorija vykdant Ukrainos puolimą. Nepaisant to, oficialusis Minskas tvirtina, kad Baltarusija kare tiesiogiai nedalyvauja.

Pasak P. Fialos, blokas šiuo metu vertina Baltarusijos vaidmenį kare ir svarsto apie galimas baudžiamąsias priemones. „Baltarusijai jau taikomos tam tikros sankcijos, tačiau negalime leisti, kad ši šalis prisijungtų prie Rusijos vykdomos politikos ar kad Rusija naudotųsi tokiomis šalimis, kaip Baltarusija, kad galėtų išvengti sankcijų poveikio“, – sugrįžęs iš Kyjivo, kur susitiko su savo kolegomis ukrainiečiais, žurnalistams teigė P. Fiala.

„Turime suvokti, kad atakos prieš Ukrainą vykdomos ir iš Baltarusijos oro erdvės, o Baltarusija tiekia ginkluotę Rusijai, – P. Fialai antrino čekų užsienio reikalų ministras Janas Lipavsky'is. – Duomenys rodo, sankcijos veikia, tad turime tęsti (sankcijų politiką).“

Praėjusį mėnesį Minskas ir Maskva paskelbė apie steigiamas bendras tariamai „gynybines“ karines pajėgas, kurios tikslas – ginti Baltarusijos sienas. Ukraina neseniai perspėjo, kad prie jos sienų su Baltarusija rusai dislokuoja aviacijos dalinius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės