Šios lėšos yra 18 mlrd. eurų paskolų programos, dėl kurios praėjusį gruodį susitarė ES šalys narės, dalis. Šia finansine parama Briuselis Ukrainos valstybei sudaro galimybę toliau mokėti atlyginimus ir pensijas. Be to, norima užtikrinti ligoninių ir mokyklų darbą bei laikinų pastogių perkeltiems žmonėms veikimą. Pinigai taip pat skirti atkurti per Rusijos karą sugriautą infrastruktūrą, įskaitant elektros tiekimo linijas, vandens sistemas bei kelius ir tiltus.

Nepaisant besitęsiančio karo, paskolos Ukrainai susietos su 20 reformų įsipareigojimų ir prievole teikti ataskaitas, pavyzdžiui, dėl kovos su korupcija. Numatyta, kad Ukraina grąžinti pinigus pradės nuo 2033 metų ir tai turės padaryti per 35 metus. Palūkanų išlaidas padengs ES šalys narės.

ES antradienio duomenimis, visa ES parama Ukrainai nuo karo pradžios jau sudaro apie 76 mlrd. eurų. Į šią sumą įskaičiuota finansinė, humanitarinė ir karinė parama, kurią Ukrainai tekia ES, šalys narės ir Europos finansinės institucijos. Taip pat įtrauktos ES lėšos, kurios skiriamos šalims narėms pasirūpinti Ukrainos karo pabėgėliais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją