Kalbėdamas Miuncheno saugumo konferencijoje jis pabrėžė, kad sąjungininkai per daug laiko praleidžia priimdami sprendimus dėl kovinių tankų Ukrainai, o situacija su šaudmenimis tapo baisi, rašo CNN.

„Nepainiokite trumpalaikių tikslų su vidutinės trukmės tikslais. Trumpalaikis, labai trumpalaikis tikslas yra daugiau amunicijos Ukrainai. Ukrainiečiai sulaukė daug aplodismentų ir mažai amunicijos. Tai paradoksas. Jiems reikia mažiau aplodismentų ir geresnių ginklų“, – sakė jis.

Pasak J. Borrellio, šaudmenų klausimas turi būti išspręstas per kelias savaites. „Ukrainiečiai kovoja, moka didžiausią kainą – savo gyvybėmis, tačiau šis karas vyksta Europos žemėje, daro įtaką mums ir turi pasaulinių pasekmių visame pasaulyje, o tai taip pat turi įtakos mūsų saugumui“, – pridūrė ES užsienio politikos vadovas.

Jis teigė, kad ES delsia teikti karinę pagalbą Ukrainai, o būsimi pristatymai negali būti vykdomi vykdant bendrus pirkimus, nes jiems reikia per daug laiko. „Todėl turime panaudoti tai, ką turime“, – pabrėžė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)