„Kito mėnesio pradžioje apsilankysiu Ukrainoje“, – prezidentą citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

R. T. Erdoganas pridūrė, kad jo šalis tiksi artimiausiu metu savo teritorijoje surengti tiesioginį Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo kolegos ukrainiečio Volodymyro Zelenskio susitikimą.

Turkija nori, kad regione įsivyrautų taika ir nevyktų jokie neigiami procesai“, – pabrėžė turkų lyderis.

Turkijos lyderio užsienio politikos patarėjas Ibrahimas Kalinas anksčiau šią savaitę sakė, kad R. T. Erdoganas „toliau palaikys glaudžius kontaktus su rusais, kad būtų išvengta bet kokių karinių veiksmų, kurių pasekmės būtų didžiulės ir nepataisomos, todėl mes visi turime padaryti viską, kad nesusiklostytų tokia padėtis“.

„Turkija pasirengusi atlikti bet kokį vaidmenį siekiant sumažinti įtampą tarp Rusijos ir Ukrainos“, – pridūrė jis.

NATO narė Turkija suerzino Maskvą, parūpinusi Ukrainai kovinių dronų. Be to, Ankara niekada nepripažino 2014 metais Maskvos įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksijos.

Kremlius atmetė ankstesnius R. T. Erdogano pasiūlymus dėl tarpininkavimo, tarp šalių tebetvyrant įtampai dėl dronų.

Tačiau Turkija taip pat supykdė Vašingtoną ir NATO, įsigydama rusiškų oro erdvės gynybos sistemų. Dėl to šalis sulaukė JAV sankcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)