Apie tai pranešė RBC-Ukraina, remdamasi oficialia Turkijos žiniasklaida.
„Patvirtintas Švedijos Karalystės prisijungimo prie Šiaurės Atlanto sutarties protokolo, pasirašyto Briuselyje 2022 m. liepos 5 d., ratifikavimas. Šio įstatymo nuostatas priima Respublikos Prezidentas“, – rašoma dokumente.

Švedijos įstojimo į NATO buvo tikimasi maždaug pusantrų metų. Anksčiau Stokholmas planavo prisijungti prie Aljanso kartu su Suomija, tačiau Helsinkis į NATO įstojo 2023 m. birželį, o Švedijos prašymą ratifikavo visos NATO šalys, išskyrus Turkiją ir Vengriją.

Budapeštas pažadėjo, kad jis nebus paskutinis, ratifikavęs Švedijos paraišką. Tačiau balsavimas Vengrijos parlamente buvo kelis kartus atidėtas. Vengrijos politikai reikalauja paaiškinti šalies demokratinės raidos kritiką, panašią į daugelio kitų Europos politikų išreikštą susirūpinimą.

Sausio 23 dieną Turkijos parlamentas ratifikavo Švedijos prašymą įstoti į NATO, o Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas paragino savo parlamentą žengti panašų žingsnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją