R. T. Erdoganas ne kartą kritikavo Izraelį dėl mirčių ir destrukcijos masto, kurį sukėlė Izraelio atsakas į spalio 7 d. „Hamas“ surengtą beprecedentę ataką. Turkijos lyderis Izraelį pavadino „teroristine valstybe“, o „Hamas“ – „išvadavimo grupe“.

Parlamente kreipęsis į islamiškų šaknų turinčios valdančiosios partijos narius, jis dar labiau užsipuolė Izraelį.

„B. Netanyahu jau įėjo į istoriją kaip Gazos skerdikas, – per nacionalinę televiziją parodytame kreipimesi sakė R. T. Erdoganas, – B. Netanyahu kelia pavojų visų pasaulio žydų saugumui, nes žudynės, kurias jis įvykdė Gazoje, skatina antisemitizmą.“

Jo griežta retorika grasina sugriauti gerėjančius Turkijos ir Izraelio santykius. Praėjusiais metais šios valstybės vėl paskyrė ambasadorius, praėjus daugiau nei dešimtmečiui po to, kai dvišaliai santykiai buvo nutraukti.

Taip pat Turkija ir Izraelis svarstė gerinti prekybos santykius ir kartu įgyvendinti keletą naujų energetikos projektų, kurie būtų galėję padėti sustiprinti pasitikėjimą ilgalaikiu laikotarpiu.

Pradėjęs karą su Gazos Ruožu, Izraelis saugumo sumetimais atšaukė visą diplomatinį personalą iš Turkijos ir kitų regiono šalių.

Savo ruožtu, protestuodama prieš Izraelio veiksmus, Turkija atšaukė savo pasiuntinį Tel Avive.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)