Sielvartaujantis per teroristų išpuolius Paryžiuje žuvusios moters vyras parašė atvirą laišką žudikams, kuriame prisiekė, kad jų mažylis sūnus niekada negyvens bijodamas teroristų.

Prancūzijos radijuje „France Blue“ žurnalistu dirbantis A. Leirisas nusprendė kreiptis į žudikus, kai penktadienio, lapkričio 13-osios, vakare jo 35 metų žmona H. Muyal žuvo koncertų rūmuose „Bataclan“.

Emocingame laiške pavadinimu „Jūs niekada nesulauksite mano neapykantos“, kurį išplatino socialiniame tinkle „Facebook“, A. Leirisas rašė: „Penktadienio vakare atėmėte išskirtinio žmogaus, mano gyvenimo meilės, mano sūnaus motinos gyvybę, tačiau mano neapykantos nesulauksite.

Nežinau, kas jūs esate ir nenoriu to žinoti, jūs esate mirusios sielos. Jei tas Dievas, kuriam jūs aklai žudote, sukūrė mus pagal savo paveikslą, tuomet kiekviena kulka mano žmonos kūne yra žaizda jo širdyje.

Taigi, ne, aš nesuteiksiu jums pasitenkinimo jaustis nekenčiamais. Jūs to norite, tačiau į neapykantą reaguodamas pykčiu prisidėčiau prie to paties neišprusimo, kuris padarė jus tuo, kuo esate“.

Makiažo specialistė H. Muyal buvo viena iš 89 žmonių, žuvusių per teroristų išpuolį koncertų rūmuose „Bataclan“ per amerikiečių roko grupė „Eagles of Death Metal“ pasirodymą.

Toliau laiške A. Leirisas rašo: „Jūs norėtumėte, kad išsigąsčiau, kad įtariai žiūrėčiau į bendrapiliečius, kad dėl savo saugumo paaukočiau savo laisvę. Jūs pralaimėjot.

Mačiau ją šįryt. Pagaliau, po pralauktų naktų ir dienų. Ji buvo tokia pat graži, kokia išėjo penktadienio vakare, tokia pat graži, kai prieš daugiau nei dvylika metų netekau proto iš meilės jai.

Žinoma, esu draskomas sielvarto, dovanoju jums šią mažą pergalę, tačiau tai truks neilgai. Žinau, kad ji bus su mumis kiekvieną dieną ir mes surasime vienas kitą danguje laisvomis sielomis, kurių jūs niekada neturėsite.

Mudu du, mano sūnus ir aš, būsime stipresni už bet kurią pasaulio kariuomenę. Negaliu daugiau švaistyti laiko jums, kadangi turiu sugrįžti pas sūnų, kuris ką tik pabudo iš miego. Jam vos septyniolika mėnesių, jis valgys savo maistą kaip bet kurią kitą dieną, tada mes žaisime kaip bet kurią kitą dieną ir visą savo gyvenimą šis mažas berniukas bus laimingas ir laisvas. Kadangi jūs niekada nesulauksite neapykantos ir iš jo“.

Iki antradienio, lapkričio 17-osios, vakaro šiuo laišku buvo pasidalinta daugiau nei 100 tūkstančių kartų. Tai vienas iš keleto kruvinus išpuolius lydėjusių ypatingų poelgių, niekinančių pavojų ir išreiškiančių narsumą.

Keturiasdešimtmetis kongietis Ludovicas Boumbasas tapo Paryžiaus išpuolių didvyriu, kai paaiškėjo, kad jis puolė priešais kulką, kuri buvo skirta jo draugei Chloe Clement. Jis tapo vienu iš devyniolikos aukų, kurių pareikalavo teroristų išpuolis restorane „La Belle Equipe“. Manoma, kad C. Clement liko gyva.

Šioje kavinėje buvo nužudytas ir 32 metų Ionutas Ciprianas Calciu bei jo 29 metų mergina Mariana Lacramioara Pop. Pora augino 18 mėnesių sūnų. Kaip teigia I. C. Calciu pusseserė Ancuta Iuliana Calciu, pora visiškai neketino penktadienį vakare užsukti į šią kavinę.

„Jie nebuvo nusprendę, į kurį restoraną eiti. Už 250 metrų buvo kitas, į kurį jie norėjo eiti“, – sakė pusseserė „Associated Press“.

I. C. Calciu remontuodavo elevatorius, o M. L. Pop, taip pat auginusi vienuolikos metų dukterį iš ankstesnių santykių, dirbo bare. „Taip džiaugiuosi, kad jie tą vakarą nepasiėmė savo sūnaus“, – sakė pusseserė.

Kitame restorane, „Petit Cambodge“ Aliberto gatvėje, kulka į nugarą buvo nužudytas 38 metų verslininkas Sebastienas Proisy, einantis į lauką, kur rūkė jo vakarienės kompanionas. Su bulgare žmona sūnų turintis S. Proisy neseniai ėmėsi tarptautinio verslo konsultavimo. Penktadienio vakare jis išėjo verslo pietų ir vieną savo svečių lydėjo parūkyti, kai teroristai restorane ėmė šaudyti. Tai svetainei „La Voix du Nord“ sakė S. Proisy giminaitis Danielis Senecaut.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)