Jį V. Putinas pavadino „talentingu ir išskirtiniu žmogumi“.

„Kalbant apie E. Musko verslą, tai tikrai puikus žmogus, reikia pripažinti. Manau, tai pripažįstama visame pasaulyje“, – kalbėjo V. Putinas.

Praėjusią savaitę CNN skelbė, kad pernai E. Muskas esą slapta liepė savo inžinieriams išjungti palydovinio ryšio tinklą „Starlink“ netoli Krymo pakrantės, kad sužlugdytų ukrainiečių ataką prieš Rusijos karinį jūrų laivyną. Taip, pasak leidinio, teigiama Walterio Isaacsono parašytoje naujoje ekscentriškojo milijardieriaus biografijoje, pavadintoje „Elon Musk“.

Pats E. Muskas tvirtina, kad ten tinklas „Starlink“ nebuvo įjungtas, tad ir išjungtas būti negalėjo. Jo teigimu, skubus prašymas užtikrinti „Starlink“ ryšį iki pat Sevastopolio buvo gautas iš Ukrainos valdžios. E. Muskas šio prašymo, tiesa, nepatenkino.

Savo nepasitenkinimą JAV teisėsauga reiškiantis buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip pat sulaukė V. Putino užtarimo. D. Trumpas „yra persekiojamas dėl politinių priežasčių“, – pareiškė Kremliaus šeimininkas

Tai rodo, kokia „supuvusi“ yra amerikiečių politinė sistema, teigė V. Putinas, kurio šalyje opozicijos lyderiai nuodijami ir ilgiems metams kišami į kalėjimus. V. Putinas taip pat pasveikino D. Trumpo pareiškimą, kad šis galėtų „išspręsti“ krizę Ukrainoje.

V. Putinas kartu pareiškė nemanąs, kad D. Trumpui grįžus į valdžią JAV politika Rusijos atžvilgiu pasikeistų. „Mažai tikėtina, kad įvyks esminių pokyčių, nesvarbu, kas bus naujasis JAV prezidentas“, – kalbėjo V. Putinas. JAV, anot jo, Rusijoje mato „nuolatinį priešą“.

JAV žvalgybos duomenimis, Rusija darė įtaką 2016 m. rinkimams, be kita ko, skleisdama dezinformaciją. D. Trumpas tada netikėtai įveikė favorite laikytą Hillary Clinton. Viršūnių susitikime su V. Putinu 2018 m. D. Trumpas pareiškė tikintis Rusijos prezidento patikinimais, kad Rusija nesikišo į rinkimus JAV.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)