Apsiašaroję artimieji plikomis rankomis kilnojo nuolaužas, darbuodamiesi kartu su plačiai išskirstytomis ugniagesių komandomis, padedant ekskavatoriams ir kitoms statybų mašinoms.

Pareigūnai pranešė, kad vienas žmogus buvo rastas pirmadienio popietę po viešbučio „El Gato“ griuvėsiais Portovjecho mieste.

Tuo tarpu vietos žiniasklaida nurodė, kad viena mergaitė buvo išgelbėta, išbuvusi po griuvėsiais 20 valandų smarkiai nuniokotame Pedernaleso mieste, esančiame ties požeminių smūgių epicentru.
Ugniagesiai savo „Twitter“ žinutėje paskelbė ištraukę iš po griuvėsių dar tris išgyvenusius žmones Mantos mieste.

Po 7,8 balų žemės drebėjimo, smogusio šiai Pietų Amerikos šaliai, vyriausybė paskelbė, kad žuvo bent 413 žmonių.

Kitos šalys ir organizacijos atsiuntė gelbėtojų komandų, turinčių padėti paieškoms, taip pat medikų, kurie rūpinsis sužeistaisiais. Nurodoma, kad pagalbos reikia dešimtims tūkstančių žmonių.

Atstatymo darbai nuniokotose vietovėse tikriausiai kainuos milijardus JAV dolerių, prezidentas Rafaelis Correa sakė lankydamasis Pedernalese.

Ramiojo vandenyno pakrantės miestuose Pedernalese, Mantoje ir Portovjeche riogsojo nuolaužų ir susilanksčiusio metalo krūvos, o tvankiame atogrąžų ore tvyrojo yrančių palaikų kvapas. Gelbėtojai darbavosi padedant specialiai dresuotiems šunims.

„Mano vyras ten, apačioje“, – sakė 24 metų Veronica Paladines, žiūrėdama į nuolaužų krūva virtusį viešbutį, o jos skruostais tekėjo ašaros.

Jos 25 metų vyras Javieras Sangucho, dviejų mažų vaikų tėvas, dirbo tame objekte dažytoju.

„Jis buvo nuėjęs žemyn pailsėti, kai visa tai įvyko“, – V. Paladines sakė naujienų agentūrai AFP.

R. Correa sekmadienį sakė, kad žuvusiųjų skaičius artimiausiomis valandomis „neabejotinai padidės – ir reikšmingai“.

„Po nuolaužomis tebėra daugybė kūnų, – perspėjo jis. – Šis metas nepaprastai sunkus; didžiausia tragedija per pastaruosius 67 metus.“

Jis turėjo omenyje 1949 metų rugpjūtį įvykusį žemės drebėjimą netoli Ekvadoro centrinio Ambato miesto, nusinešusio apie 5 tūkst. žmonių gyvybių.

Tarp užsieniečių, žuvusių per vėliausius požeminius smūgius, buvo septyni Kolumbijos, du Kanados ir bent vienas JAV pilietis.

Viename Pedernalese sugriuvusiame pastate žuvo trys gydytojai iš Kubos, pirmadienį paskelbė Visuomenės sveikatos apsaugos ministerija Havanoje.

Be to, viena katalikų vienuolė misionierė iš Šiaurės Airijos žuvo kartu su trimis naujokėmis vienoje mokykloje, nurodė jos religinė kongregacija.