„Velionio kaukolės pamate užfiksuoti daugybiniai lūžiai, taip pat sunkus galvos smegenų sutrenkimas, daugybiniai nubrozdinimai ir kraujosruvos. Žaizdos gautos arba daugybę kartų krentant iš skirtingo aukščio, arba padarytos kito asmens“, - medicinos ekspertų išvadą cituoja „Life News“.

Kitaip tariant, vienareikšmiškai vertinti ant aktoriaus kūno aptiktų sužalojimų – neįmanoma. Priminsime, kad galimos žmogžudystės ar sunkaus sumušimo versija – būtent pagal šį straipsnį ir iškelta baudžiamoji byla (Baudžiamojo kodekso 111 straipsnis – tyčinis sunkus sveikatos sutrikdymas, pasibaigęs mirtimi) – buvo iškelta iš pat pradžių. Jos naudai byloja ne vienas faktas.

Pavyzdžiui, visos A. Panino buto grindys buvo aptaškytos aktoriaus krauju. Kruvinas buvo ir mobilusis telefonas, kuriuo jis, matyt, bandė paskambinti ir išsikviesti pagalbą. Be to, aktoriaus rankų pirštai buvo sugniaužti taip, lyg jam teko muštis, o ant kelių aptiktos mėlynės, kokios lieka po smūgių kojomis. Galiausiai, velionio bute buvo rasti alkoholinių gėrimų buteliai, o tai leidžia spėti, kad kažkas pas aktorių svečiavosi ir, pavyzdžiui, dėl alkoholio poveikio įvyko muštynės.

Vis dėlto, visus šiuos faktus galima paaiškinti ir kitaip. Pavyzdžiui, rankas ir kojas A. Paninas galėjo susižaloti bandydamas atsistoti ar dėl „baltosios karštinės“ daužydamasis į sienas. Tik artistą pažinoję žmonės primygtinai tvirtina, kad jis alkoholio nevartojo. Kalbant apie uždarą kaukolės ir smegenų traumą, kuri pirminiais duomenimis ir tapo mirties priežastimi, ją A. Paninas galėjo patirti suklupęs, nukritęs ir trenkęs galvą į grindis.

Aktorius griūti galėjo ir ištikus insultui – tai leidiniui „Komsomolskaja pravda“ sakė tyrime dalyvaujantis šaltinis. Medikai mano, kad A. Paninas nukrito ir susitrenkęs patyrė galvos traumas, kurios oficialiose ataskaitose įvardijamos kaip „nubrozdinimai“. Laikraščio duomenimis, yra ir kitų apie šią ligą bylojančių požymių, tačiau etiniais sumetimais ši informacija neskelbiama.

Dar visai neseniai žiniasklaidos šaltiniai teisėsaugos institucijose, remdamiesi teismo medicinos ekspertizės duomenimis, aiškino, kad ant žuvusiojo kūno smurto pėdsakų nėra – niekas jo nemušė. Vis dėlto daugelis, tarp jų ir aktoriaus kaimynai, įsitikinę, jog A. Panino žūtis nebuvo atsitiktinė.

„Aktoriaus vadybininkas (Genadijus Rusinas, aptikęs negyvą A. Paniną jo bute – red.) pranešė, kad Panino kūnas buvo rastas virtuvėje, jis vilkėjo namų aprangą ir gulėjo ant dešinio šono kraujo klane. Galva buvo pramušta. Taip stipriai kristi ir prakirsti galvą atsitiktinai neįmanoma... Jis buvo tvirtas vyras, stiprus, negalėjo mirti nuo nereikšmingo smūgio... Mes manome, kad kažkas įsibrovė į A. Panino butą, siekdamas apiplėšti“, - leidiniui „Moskovskij komsomolec“ pasakojo laiptinės gyventojai. Reikia pažymėti, kad policijos duomenimis iš aktoriaus buto niekas nedingo, o ir durys buvo užrakintos iš vidaus.

Kaimynai taip pat atmeta versiją, kad A. Paninas galėjo suklupti ir nugriūti būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. „Dabar daug kalbama apie tai, kad Paninas išgerdavo. Mes nei karto nepajautėme nuo jo alkoholio tvaiko. Jeigu būtumėte matę, kokios puikios fizinės formos jis buvo!“ - pareiškė vienas namo gyventojas. Jis taip pat paneigė gandus, kad iš aktoriaus buto girdėjosi dejonės. „Tai žurnalistams papasakojo kažkoks vaikigalis iš kaimyninio namo... Paskui iš šio pasakojimo buvo išpūsta sensacija... Ten buvo visiška tyla“, - tvirtina kaimynas.