Du nužudytojo Andrejaus Kuročkino bičiuliai, įtariami įvykdę nusikaltimą, iki tol byloje buvo laikomi liudytojais, skelbia newsru.com.

Po keturių mėnesių klajonių po taigą iš keturių vyrų atsirado du – Aleksandras Abdulajevas ir Aleksejus Gorulenka. Vėliau aptiktas ir A. Kuročkino lavonas – kūnas buvo išmėsinėtas kirviu, praktiškai nelikę raumeninio audinio.

Tada ir imta įtarti, jog galbūt savo bičiulį suvalgė patys žvejai. Netrukus A. Abdulajevas prisipažino. Ketvirtojo žvejo – Vladimiro Komarovo likimas – iki šiol nežinomas.

Remiantis tyrimo medžiaga, du Saratovo srities Volsko miesto gyventojai A. Kuročkinas ir A. Gorulenka 2012 metų rugpjūtį išvyko į žvejybą Amūro srityje. Ten jie susipažino su dviem vietiniais – A. Abdulajevu ir V. Komarovu.

Visi keturi išvyko žvejoti prie sienos su Jakutija. Po kelių savaičių upės patvino, A. Kuročkino automobilį nunešė potvynis. Nuo to laiko kelis mėnesius vyrai klajojo po taigą. Lapkričio 29 dieną A. Gorulenką ir A.Abdulajevą pastebėjo gelbėtojų sraigtasparnis.

Kaip teigia pareigūnai, specialistai atliko A. Kuročkino palaikų ekspertizę, kurios rezultatai atskleidė, jog vyras mirė smurtine mirtimi. Aukos žmona Olga Kuročkina žurnalistams sakė, jog, kaip jai paaiškino pareigūnai, Andrejų iš pradžių nužudė, o tada suvalgė.

Specialistai nustatė, jog aukai buvo tris kartus smogta į galvą, vyrui buvo skilusi ir lūžusi kaukolė. Tikslios mirties priežasties dėl prastai išsilaikiusių palaikų specialistams nustatyti nepavyko.

Anksčiau A. Abdulajevas per apklausą buvo sakęs, jog A. Kuročkiną nužudė A. Gorulenka. Tačiau vėliau parodymus pakeitė ir ėmė laikytis versijos, jog A. Kuročkinas paprasčiausiai sušalo.

Dabar vyras tvirtina, jog prisipažinimą dėl nužudymo ir kanibalizmo pareigūnai iš jo išgavo prievarta. Šiuo metu A. Gorulenka vėl atgabentas į Jakutiją, kur specialistai atliks jo psichinės būklės vertinimą.