Tokią nuomonę išsakė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenka.

„Krymo pusiasalyje kuriama zona, kurią vadinu „pereinamuoju kiemu“. Naikinamos Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos. Viso to reikia tam, kad ukrainiečiai galėtų mažiau rizikuodami atakuoti Krymo tiltą“, – sakė jis.

O. Kovalenka turėjo omenyje smūgius aerodromams Džankojuje ir Belbeke bei Tarchankute ir Aj Petryje dislokuotiems zenitiniams raketiniams pulkams. Šių atakų pagrindinis taikinys buvo ne tiek priešo aviacija, kiek raketų sistemos S-400.

„Dabar viskas daroma siekiant minimizuoti Rusijos priešlėktuvinės gynybos efektyvumą Kryme. Kai tik šis tikslas bus pasiektas, reikia tikėtis atakų prieš tiltą“, – pridūrė jis.

Smūgiai tiltui

Priminsime: neteisėtai rusų pastatytas Krymo tiltas buvo apgadintas du kartus. 2022 m. spalio mėnesį ant tilto nugriaudėjo keletas galingų sprogimų, pridariusių ženklių nuostolių. Ukrainos saugumo tarybos vadovas Vasilijus Maliukas pareiškė, kad tai buvo jo specialiosios tarnybos operacija.

Be to, 2023-iųjų liepą Krymo tiltas buvo atakuotas naudojant jūrinius dronus „Sea Baby“. Tada buvo sunaikinti du tilto tarpatramiai. V. Maliukas irgi patvirtino, jog specialioji tarnyba prisidėjo prie šios atakos.

Kaip rašė naujienų portalas „RBK-Ukraina“, naktį į gegužės 24-ąją Aluštoje buvo smogta Rusijos kariuomenės ryšio mazgui, kuris buvo svarbus okupantų komunikacijų ir valdymo punktas Kryme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją