Pastaruoju metu netyla kalbos apie tai, ar Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas yra gyvas ir sveikas. Būta net pranešimų, kad jis patyrė komą arba mirė. Tačiau vėliau R. Kadyrovas paviešino vaizdo įrašą, kuriame jis vaikštinėja it niekur nieko. Dar vėliau pasirodė nuotrauką, kurioje matyti, kad jis lanko giminaitį ligoninėje. Politikos ir istorijos ekspertai interviu Delfi paaiškino, ką reikštų R. Kadyrovo pašalinimas ir kokie jo atžvilgiu yra Maskvos planai. 

Dar praėjusią savaitę eilė žiniasklaidos priemonių pranešė apie rimtas R. Kadyrovo sveikatos problemas. Pastaruoju metu jo būklė akivaizdžiai pablogėjo, jis atrodo labai patinęs, o vaizdo įrašuose dažnai negali atmerkti akių.

Spėjama, kad R. Kadyrovas turi rimtų problemų su inkstais, teigė tremtyje esantis buvęs Ičkerijos ministro pirmininko pavaduotojas Ahmedas Zakajevas. Vėliau netgi buvo paskelbta, kad Čečėnijos lyderis galimai mirė. 

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas pirmadienį taip pat pakomentavo naujausius gandus apie Čečėnijos vadeivos R. Kadyrovo sveikatos būklę. Pareigūnas tikino, R. Kadyrovas yra sunkios būklės.„Deja, kol kas negalime patvirtinti geriausių naujienų, kurių tikisi visi geri pasaulio žmonės. Tačiau konstatuojame ir patvirtiname, kad jo būklė sunki“, – pabrėžė žvalgybos atstovas.

Tačiau, panašu, kad žinia apie R. Kadyrovo mirtį pasklido tikrai per anksti. 

Vienas nuo kito priklausomi

Žurnalistas, publicistas Arkadijus Babčenka Delfi sako netikintis gandais, kad R. Kadyrovą galėjo apnuodyti Kremlius ir esą dėl to jis galimai blogai jaučiasi. Anot jo, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tai visiškai nenaudinga. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją