„Kremliaus kritikas“ – taip apie B. Nadeždiną dabar rašo daugelis Vakarų žiniasklaidos atstovų. Rusijoje gi žmonės stojo į ilgiausias eiles norėdami padėti savo parašą už šį politiką, kad jam būtų leista dalyvauti kovą vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

Paramą B. Nadeždinui išreiškė ir šiuo metu kalinčio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno fondas, ir opozicionierius Michailas Chodorkovskis. Nors Delfi kalbinti ekspertai nesiėmė atvirtai kritikuoti pastarųjų dėl jų paramos B. Nadeždinui, vis dėlto tikino, kad taip opozicionieriai tik legitimizuoja visą „vadinamųjų rinkimų šou“.

Tiesa, kol kas neaišku, kas „rinkimų šou“ pavyks sudalyvauti pačiam B. Nadeždinui. Reikalingus parašus tam jis jau pateikė šią savaitę, bet lieka neaišku, kad Rusijos Centrinė rinkimų komisija pripažins juos galiojančiais. Tiksliau – ar Kremlius nuspręs, kad B. Nadeždinui reikia leisti dalyvauti rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)