Argentinos žiniasklaida skelbia, neva Britanija buvo susirūpinusi, kad Argentina gali bandyti atsiimti Folklando (Malvinų) salas, dėl kurių dvi šalys kariavo 1982 metais. Anot E. Snowdeno, britų agentai aktyviai šnipinėjo Argentiną tarp 2006-2011 metų.

Buvęs CŽV darbuotojas E. Snowdenas, šiuo metu gyvenantis Rusijoje, anksčiau yra nutekinęs slaptą informaciją apie JAV žvalgybos programas.

BBC korespondentas teigia, kad šios informacijos, eskaluojamos Argentinos naujienų agentūrų, kol kas nepakomentavo nė viena iš dviejų vyriausybių.

Britanijos gynybos sekretorius Michaelas Fallonas praėjusį mėnesį pranešė, kad Londonas, atsižvelgdamas į galimas grėsmes Folklando saloms, per ateinančius 10 metų skirs 280 mln. svarų jų gynybos atnaujinimui ir stiprinimui.

Tuo tarpu Argentinos užsienio reikalų ministerijos pareigūnai teigė pateiksią ieškinį naftos kompanijoms, veikiančioms netoli Folklando salų. Anot Buenos Airių diplomatų, kompanijos veikia neteisėtai Argentinos teritorijoje. Šios šalies prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner neseniai pareiškė, kad Britanija turėtų skirti daugiau lėšų savo šalies vargšams, o ne Folklando salų gynybai.

Šiemet minimos 33-iosios šių salų karo metinės. Tąkart per karą žuvo per 900 karių.