Pareiškime Henri Leclercas ir Frederique'as Baulieu smerkia "straipsnius, kuriuose demonstruojamas neskoningiausias vujarizmas nuo Anne Sinclair ar Dominique'o Strausso-Kahno tariamų intencijų ar dvasinės būklės".

Pasak jų, visuomenės interesu negalima pateisinti nutekintos informacijos publikavimo, įskaitant teisminio tyrimo medžiagą dėl tariamų D.Strausso-Kahno sąsajų su prostitučių grupe ir pranešimus apie pašlijusius poros santykius.

Prancūzų ir užsienio žiniasklaida kruopščiai aprašinėja kiekvieną Prancūzijos prezidento rinkimų favoritu laikyto D.Strausso-Kahno žingsnį nuo tada, kai jis sugrįžo į Paryžių atsikratęs kaltinimų dėl mėginimo gegužę išprievartauti vieno Niujorko viešbučio kambarinę.

D.Straussas-Kahnas penktadienį pareikalavo, kad jį apklaustų tyrimą dėl tariamo prostitučių tinklo šiaurinėje Prancūzijos dalyje atliekantys teisėjai, ir pareiškė, jog pats yra "žiniasklaidos linčo" auka.

"Anne Sinclair ir Dominique'as Straussas-Kahnas mums davė tvirčiausią nurodymą dėl šių pažeidimų kreiptis į teismą", - sakoma teisininkų pareiškime.