Rusijos tiriamojo komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas žengė labai neįprastą žingsnį, susitikdamas su laikraščio "Novaja gazeta" redaktoriumi Dmitrijumi Muratovu ir atsiprašė dėl to, kad "nesusitvardė", dienraštis nurodė penktadienį.

"Neturėjau teisės nesusitvardyti, tačiau nesusitvardžiau. Reiškiu atsiprašymą", - "Novaja gazeta" citavo A.Bastrykiną.

"Nesusitvardyti pasitaiko visiems, - atsakė D.Muratovas. - Priimame atsiprašymą... Konfliktas baigtas."

Per pastarąjį dešimtmetį buvo nužudyti keli "Novaja gazeta" žurnalistai, tarp jų tiriančioji reporterė Ana Politkovskaja, kurios nužudymą tiria Tiriamasis komitetas.

Pastarasis susitikimas buvo surengtas dėl skandalo, susijusio su šio laikraščio vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju Sergejumi Sokolovu.

D.Muratovas kaltino A.Bastrykiną, kad jis nusivežė S.Sokolovą į mišką ir pagrasino jį nužudyti dėl vieno straipsnio, kuriame kritikuojamas jo komiteto darbas.

Anksčiau D.Muratovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad S.Sokolovas dėl šių grasinimų buvo priverstas išvykti į užsienį.

Šis pareiškimas, paskelbtas trečiadienį paskelbtame atvirame laiške, paskatino žurnalistus surengti piketą prie Tiriamojo komiteto biuro, o penki protestuotojai buvo trumpam sulaikyti.

"Novaja gazeta" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Vitalijus Jaroševskis po šio susitikimo sakė AFP: "Sokolovas sakė mums gryną tiesą, ir mes juo neabejojame. Jis buvo prievarta nuvežtas į mišką, kur jam buvo grasinama."

A.Bastrykinas susitiko su D.Muratovu ketvirtadienio vakarą ir vėliau papasakojo apie šias derybas grupei iškilių žiniasklaidos veikėjų. Tačiau pareigūnas šio incidento išsamiau nekomentavo.

"Atsiprašiau dėl to, ką padariau ir pasakiau", - A.Bastrykino žodžius citavo tinklalapis Gazeta.ru.